Συνεργάτες

Νίκος Μοσχής (χορευτής Ε.Λ.Σ. - χορογράφος – repetiteur)

Απόφοιτος της επαγγελματικής σχολής χορού Νίκης Κονταξάκη και μέλος της επαγγελματικής ομάδας της, επί σειρά ετών. Εργάζεται από το 2000 στη Νέα Σκηνή της Εθνικής Λυρικής Σκηνής, σε οπερέτες και από το 2005 στο μπαλέτο της Ε.Λ.Σ., χορεύοντας σε μεγάλες παραγωγές. Συνεργάζεται με τη σχολή από το 2013, διδάσκοντας κλασικό, ρεπερτόριο και pas de deux.

Ελίνα Λογαρίδου (χορεύτρια – χορογράφος)

Απόφοιτος της επαγγελματικής σχολής χορού Νίκης Κονταξάκη. Έχει παρακολουθήσει σεμινάρια κλασικού και σύγχρονου χορού σε Ελλάδα, Λονδίνο και Νέα Υόρκη. Από το 1996 χορογραφεί και συμμετέχει σε Φεστιβάλ και Πλατφόρμες χορού. Συνεργάζεται με τη σχολή από το 2011 διδάσκοντας ρυθμική και κλασικό.

Έλενα Σγουραμάνη (χορεύτρια-καθηγήτρια-Υπ.Δρ)

Απόφοιτος της επαγγελματικής σχολής χορού Νίκης Κονταξάκη με μεταπτυχιακό από τη σχολή Rudra - Maurice Bejart (Ελβετία - υπότροφος Ωνάση). Υπ. Διδάκτωρ ΜΙΘΕ, ΕΚΠΑ (υπότροφος Ωνάση). Μεταπτυχιακό Βασικής και Εφαρμοσμένης Γνωσιακής Επιστήμης, απόφοιτος από το Τμήμα Εκπαίδευσης και Αγωγής στην Προσχολική Ηλικία, Ε.Κ.Π.Α.
Ως χορεύτρια έχει εργαστεί με τις ομάδες Bejart Ballet Lausanne, Rudra Bejart Junior Company, Opera de Fribourg και το Κ.Θ.Β.Ε.
Ως καθηγήτρια κλασικού και σύγχρονου διδάσκει στη σχολή Νίκη Κονταξάκη. Διατέλεσε διευθύντρια στο εργαστήρι χορού στην Πάτμο και έχει παραδώσει σεμινάρια σε Νέα Υόρκη και Ελλάδα.
Συνεργάζεται με τη σχολή από το 2017 διδάσκοντας κλασικό μπαλέτο και barre a terre.

Άρτεμις Λαμπίρη (χορεύτρια - χορογράφος - σύμβουλος δραματουργίας)

Απόφοιτος της επαγγελματικής σχολής χορού "Ραλλού-Μάνου". Με υποτροφία του ΙΚΥ σπούδασε χορογραφία στο ArtEZ στην Ολλανδία και θεατρικές σπουδές στο Πανεπιστήμιο της Ουτρέχτης.
Ως χορογράφος συμμετέχει σε φεστιβάλ, έχει βραβευτεί και έχει ανεβάσει παραστάσεις της στην Ελλάδα και στο εξωτερικό.
Ως χορεύτρια έχει συνεργαστεί με πολύ σημαντικά ονόματα του χώρου. Έχει παραδώσει σεμινάρια σε Ολλανδία, Γερμανία, Ισραήλ, Ισπανία, Ιαπωνία και Ελλάδα.
Συνεργάζεται με τη σχολή από το 2015 διδάσκοντας σύγχρονο και αυτοσχεδιασμό.

Ζωή Παντοπούλου (χορεύτρια – χορογράφος)

Απόφοιτος της επαγγελματικής σχολής χορού Δέσποινας Γρηγοριάδου. Είναι καθηγήτρια-μέλος της Ακαδημίας Vaganova της Βάρνας. Συνεργάτης της σχολής επί σειρά ετών.

Δέσποινα Αμελτώνη (πιάνο)

Διπλωματούχος κλασικού πιάνου Εθνικού Ωδείου. Μαθήτευσε στο Ορφείο Ωδείο Αθηνών και ειδικεύτηκε στη μουσική συνοδεία. Από το 1970 ήταν μαθήτρια της Ντόρας Μητροπούλου. Συνεργάζεται με τη σχολή από το 2001.